Blog | Zoetermeer. A Timelapse Journey – Trailer

Sinds Juni ben ik in bezig met een klein project. Inmiddels is het iets wat uit de hand gelopen en kan je het woord ‘klein’ wel weglaten.

Samen met een goede vriend ben ik aan de slag gegaan met timelapse video’s. Ik had deze voorheen al eens vaker gemaakt, maar dan met een Gopro camera. In Juni heb ik mijn Canon camera uit de kast gehaald en heb een korte introductie gehad over het ‘ hoe en wat’.  De eerste paar video’s waren rommelig, te snel geschoten, verkeerde belichting, uit focus, beweging.

Inmiddels heb ik heel wat uren gespendeerd aan het schieten van de time-lapse ‘sequenses’. Een gemiddelde Timelapse video van 5 tot 15 seconden staat gelijk aan een opname van ongeveer 15 tot 60 minuten, dus daar gaat veel tijd in zitten. Dan komt de eventuele bewerking er nog bij. De dag is te kort eigenlijk.

Na ruim 8,5 uur aan opnames zijn er nu hele mooie beelden te zien. En omdat sommige toch wel een beetje nieuwsgierig zijn naar de video’s heb ik een korte versie gemaakt. Een soort van Trailer eigenlijk. Likes en Kritiek zijn van harte welkom!

De HD versie kan je via deze link bekijken: Vimeo.com

 

 


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.