Blog | Snowboarden : Tricks [video]

Veel tricks leer je door naar anderen te kijken en te proberen. Na verloop van tijd krijg je je eigen stijl welk continue in verandering is. Wat vooral belangrijk is. oefen stap voor stap, en probeer geen dingen die nog te hoog gegrepen zijn. Dan breek je in ieder geval niet onnodig je benen al maakt het waarschijnlijk wel de mensen aan het lachen. Overhaast niks dan komt het vast en zeker goed.

 

Springen, ofwel Ollie

Springen, het lijkt zo makkelijk. Maar hoe doe je het nou en wat is de juiste techniek voor een juiste sprong?

Hoe doe je een 180? (regular)

In deze video wordt in een 6 stappen plan uitgelegd hoe je een 180 kan oefenen en uitbreiden. Een aantal varianten komen aan bod : 180 frontside en backside, 180 switch frontside en switch backside. Van 180 “op het droge” tot 180 van een schans. In totaal zijn er 16 verschillende varianten. Genoeg te doen dus!

Butters!

Nee geen boters, Butters zijn tricks die je doet waardoor het lijkt alsof je heel soepel glijdt. Stel je voor, je gaat recht de heuvel af en je tilt je voorste been wat omhoog tijdens de afdaling. Dat is een van de vele varianten. Check de video.

Hoe doe je een “Buttered Pretzel backside 270 out”?

In deze Engelstalige video loodst Doug je er wel doorheen. Het is een combi van de 180 en butters uit de vorige video’s. Probeer eerst de 180 onder de knie te krijgen.

Een gratis les : 50/50’s

Hier legt Doug je stap voor stap uit welke houding je moet hanteren bij een 50/50 op bijvoorbeeld een box. En breidt deze basis uit met een 180 out.

Frontside 360

Backside 360

360 540 720 back en frontside

Dit is natuurlijk niet voor de amateurs. Als je dit wilt proberen moet je al flink wat ervaring hebben en zeker niet bang zijn om te vallen. (ha ha)

 

 


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.