De 10 beste GoPro accessoires die je moet hebben!

Tech | De 10 beste GoPro accessoires die je moet hebben!

Gopro is ‘hip and happening’. Dat weet iedereen inmiddels. Het mooie aan deze sport- actie- camera is de mega hoeveelheid accessoires. Honderden accessoires zijn online, en ook steeds vaker in winkels, te vinden. Om je een beetje op weg te helpen heb ik de 10 beste en handigste Gopro accessoires voor je verzamelt.


Joby Gorillapod

Wat mij betreft 1 van DE gopro accessoires die je in huis moet hebben. Dit ultra flexibel statief helpt je om je Gopro camera overal en altijd te klemmen of op moeilijke oppervlakten te plaatsen. Er is geen plek waar je de GorillaPod niet kunt plaatsen. Ideaal voor het maken van moeilijke selfies, time-lapse of actie shots. De GorillaPod is niet alleen door je gopro te gebruiken. Je kan hier ook je telefoon of je DSLR aan hangen. Het is dus een veelzijdige accessoire. Meer informatie vind je op gorillapod.nl. De gorillapod is wel aan de prijzige kant, de Gopro versie kost al 49,95 EUR.

joby-gorillapod-gopro


 

Gopro Floater

Natuurlijk mag de floater niet ontbreken aan deze lijst. Hoe belangrijk kan een accessoire zijn? Behoorlijk belangrijk. Ik heb het zelf op de vervelende manier moeten leren door mijn Gopro op open water te verliezen. Deze ligt nu waarschijnlijk nog in de buurt van Tunesië in de middellandse zee. De Floater zorgt er voor dat je camera blijft drijven. Hij gaat misschien wel een paar seconden onder, maar hij komt altijd weer boven drijven. Het opvallende oranje schuimpje op de achterkant maakt de gopro in het water goed zichtbaar. Als je de Floater koopt is dit al vaak inclusief deurtje. Zoals gezegd is de Floater een onmisbare accessoire voor je Gopro en al te koop voor 9,95 EUR.

gopro-floater

floaty-300x300


Selfie stick!

De selfie stick, is ook z’n accesoire die je voor meerdere apparaten kunt gebruiken. Je hebt in verschillende soorten en maten. Wat ik in ieder geval wel heb geleerd is om een stevige en misschien ook wel wat duurdere te kopen. Het is mij inmiddels al overkomen dat de goedkope selfie stick afbrak en mijn Gopro het op een rollen zetten, de heuvel af. Geen fijne gedachte. Inmiddels heb ik nu zelf heb ik er een van het merk SP. Een stok die stevig in elkaar zit en een goede grip heeft. Ook wanneer het even niet als gepland gaat. Overigens heb je in die gevallen ook een bekeringslijn met om de stock aan je handschoen of andere deel van je lichaam vast te maken. Zekere voor het onzekere zeg ik altijd maar.

De prijzen van deze selfie sticks liggen tussen de 20 en de 120 EUR. Het is maar net hoe gek je het wilt maken. De stick die ik nu zelf heb heeft mij 49,95 gekocht en is het meer dan waard.

 

gopro-big-u-shot-camera

Gopro-Hero-3-Extendable-Selfie-Stick

Gopr-Hero-3-Extendable-Selfie-Stick


 

Gopro Tripod Mount

De Tripod Mount, natuurlijk hoe kan je die vergeten. Dit simpele koppelstukje zorgt er voor dat je je Gopro op elk soort statief kunt plaatsen. Niet alleen een statief, of elke ander voorwerp waar 1/4″-schroefdraad aan zit. Sommige selfie sticks maken ook gebruik van de Tripod Mount. De prijs is aan de hoge kant, je betaald voor dit stevig stukje plastic ongeveer 7,50 EUR.

brofish-tripod-mount-for-gopro


GoPro Chest Mount Harness

Met de Chest Mount is ideaal voor situaties waar je beide handen nodig hebt maar toch stabiele opname wilt maken. Met een aantal koppelstukjes kan je ook je gezicht of je voeten filmen. Zeker voor wandelingen, bergbeklimmen, of gewoon als je met je kinderen speelt de Chest Mount komt overal ten goede. Er is een redelijk groot aantal verschillende chest mounts online te kopen. De prijs ligt tussen de 20 – 60 EUR.

gopro-chest_mount 

Gopro Shoulder Mount (Rollei)

Een andere soort van Chest mount is de Shoulder mount (schouder). In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij Surfen heb je beide handen nodig maar lig je voornamelijk op je buik, als je camera daar dan zit is dat niet fijn. (Zeg ik uit eigen ervaring). Om die reden is de Shoulder Mount ontstaan. Het idee is hetzelfde als de Chest mount, echter zit de camera niet op je borst of buik maar op je schouder. De prijs van de GoPro Shoulder Mount is 30 -40 EUR.

Gopro-Rollei-Shoulder-Chest-surfer

 


GoPro Bumper / Frame

De Gopro Bumber, of ook wel Gopro Frame genoemd, is een luchtige frame voor om je Gopro. Standaard krijg je een waterdichte case geleverd. De waterdichte case is handig als je het water in gaat of in de stortregen aan het filmen bent. Verder is het eigenlijk maar een onhandig ding. Dat om de simpele reden: je hoort het geluid niet goed. Je kan dan het ‘open deurtje’ gebruiken zou je denken, maar ook dat geeft niet het maximale geluid. Hiervoor is de Gopro Bumper of Gopro Frame in het leven geroepen. Deze case is open en geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld de gopro van stroom te voorzien of een externe microfoon aan te sluiten. De Gopro Bumper of Gopro frame kost 25 – 40 EUR.

 

extreme-ways-bumper

gopro-bumper

 

GoPro POV Light / Lamp

Een andere accessoire in deze reeks is de lamp. Ondanks dat de Gopro vrij goed kan filmen in het donker, is een extra lichtbron een overbodige luxe. Daar komt de ‘Gopro POV Light’ goed van pas. Deze lamp kan je aan je Gopro koppelen middels het wel bekende systeem. Als je al een selfie stick hebt kan je deze lamp ook daar nog aan vast zetten, zoals de afbeelding hieronder. De lamp heeft geen directe link tussen de Gopro, je moet deze dus zelf aan en uit zetten. Volgens de specificaties gaat de lamp 20 uur mee, wat overigens ruim voldoende is. De lamp is een vrije dure accessoire want je moet er toch ruim 75 EUR voor neerleggen. Te duur? Dan toch maar de zaklamp gebruiken.

gopro-pov-light-lamp

gopro-pov-light-lamp2

 


Brofish MotoLapse

Dan weer iets heel anders. De Gopro kan zonder al te veel moeite een mooie ‘Timelapse’ maken. De ingebouwde interval timer kan om een X aantal seconden automatisch foto’s maken. Na een half uur heb je al snel een paar honderd foto’s. Als je deze foto’s achter elkaar zet krijg je een versnelt beeld van de omgeving. Dit wordt ook wel ‘Timelapse’ genoemd. Sommige ‘Timelapse’ video’s draaien langzaam terwijl de beelden enorm snel voorbij schieten. Omdat langzaam draaien effect te krijgen gebruik je een ‘opgevoerde kookwekker’. Deze kook wekker draait dan om zijn as terwijl jij je ‘Timelapse’ opneemt. Onderstaande ‘kookwekker’ heeft een eigen motor en accu om je camera te laten draaien of heen-en-weer te schommelen. Prijzig is deze accessoire wel, de Brofisch Motolapse kost je 100 EUR. Er zijn ook goedkopere varianten met minder opties voor ongeveer 25 EUR.

gopro-brofish-motolapse-timelapse2

gopro-brofish-motolapse-timelapse

Ik heb zelf ook een aantal ‘Timelapse’ video’s gemaakt, het resultaat vind je hier: ‘Winter Timelapse


 

GoPro Head Strap Mount + QuickClip

Last but not least. De Gopro Head strap, is eigenlijk gewoon een strak elastiek met een camera mount erop. Ideaal voor wanneer je beide handen vrij moet houden, of wanneer je een helm draagt. Met deze Head strap film je eigenlijk vanuit ‘de eerste persoon’, dat wilt zeggen dat de beelden er zo uit zien zoals jij ze hebt meegemaakt. De camera zit immers aan je hoofd vast. De headstrap is niet enorm prijzig, voor 20 EUR heb je al een in huis.

gopro-headstrap

gopro-headstrap-quickclip

 


 

De meeste accessoires zijn te koop bij v-nix.nl

v-nix_logo


Een Reactie

  1. Chantal
    | Beantwoorden

    Ik heb net een gopro gekocht en dit artikel komt als geroepen. Thanks voor de tips!

Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.