Is ‘Instagram Direct’ een ‘Snapchat’ variant?

Tech | Is ‘Instagram Direct’ een ‘Snapchat’ variant?

Vandaag heeft Instagram een nieuwe functie geïntroduceerd voor haar 150 miljoen gebruikers. Een nieuwe functie om foto’s en video’s’ met elkaar te delen. Deze functie heeft de naam ‘Instagram Direct’ gekregen en is bedoelt om foto’s en video’s direct te delen met je vrienden.

De waarde van deze functie zit m in de details, aldus Instagram. Deze nieuwe functie bied mensen de mogelijkheid om foto’s te delen met je vrienden en alleen met je vrienden. Normaal post je foto’s en zien al je volgers de foto voorbijkomen in hun tijdlijn. Dat is voorbij, nu kun je je inside jokes, je love stories en en andere bijzondere foto’s gewoon direct delen met je vrienden. Zodra je een foto alleen voor je vrienden plaatst zullen zij een bericht krijgen en de foto kunnen openen. Wanneer zij de foto hebben gezien krijg je een berichtje op je telefoon.

De ontvangen foto’s van de mensen die jij volgt zullen direct in je ‘inbox’ verschijnen. Dit is niet het geval wanneer een ‘onbekend’ persoon jou een foto of video stuurt. De onbekende foto’s en video’s komen eerst in een soort van ‘request-box’ waardoor je instaat bent om te bepalen of je de foto wilt zien of deze te verwijderen.

Eerder dit jaar bracht Instagram ook 2 nieuwe functies uit. Een mogelijk om je vrienden te taggen en om korte video’s te maken. Met de instavideo update van een paar maanden geleden ging Instagram direct de concurrentie aan met Vine. Nu lijkt instagram hetzelfde te doen met de populaire berichten dienst Snapchat.

Snapchat

Ongeveer een maand geleden probeerde Facebook Snapchat over te nemen. De ontwikkelaars van Snapchat wilde meer dan het bod van 3 miljard dollar. Nu komt Facebook – dat ook Instagram in zijn bezit heeft – dus met een nieuwe functie op Instagram die duidelijk de concurrentie moet aangaan met Snapchat.

Wat kan snapchat wel en wat kan instagram direct niet? Instagram direct is eigenlijk een kopie van Snapchat, nou mogen we dat niet zo zeggen maar in feite is dat het wel. Een aantal punten op een rij :

Instagram direct Snapchat
Foto’s Ja Ja
Video’s Ja Ja
Filters Ja, zowel op video als foto’s Nee
Bewerken Nee Ja, je kan je eigen creaties toevoegen aan een bericht.
Tijdelijke Timestamp Nee, alle berichten blijven altijd zichtbaar. Ja, na x aantal seconden verdwijnt het bericht.
Verzend limiet Ja, maximaal 15 vrienden. Nee, onbeperkt verzending mogelijk
Interactie Ja, je kan op foto’s reageren en je kan deze liken. Nee, het is niet mogelijk om te reageren of om berichten te liken

 

Al deze punten op een rij, geven iets meer overwicht voor Instagram. Instagram biedt de gebruikers een betere en completere app, dan het huidige Snapchat. Al blijft het altijd een persoonlijke voorkeur.

Bron : Instagram blog

instagram direct instagram direct

 


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.