Tech | Gaat WhatsApp ons jaarlijks geld kosten?

Gaat whatsapp geld kosten?

Iedere WhatsApp-gebruiker vreest ervoor, en nu lijkt het dan toch echt te gaan gebeuren: Whatsappen gaat geld kosten. Althans, voor mensen met een iPhone. Dat meldt Tweakers.net, op basis van een interview van Alexander Klöpping met WhatsApp-ceo Jan Koum.

Abonnementen

Op dit moment is het op iOS zo dat een gebruiker bij aanschaf 89 cent betaalt, maar verder niets meer kwijt is aan de dienst. Op Android en Windows Phone is het zo dat een gebruiker het eerste jaar gratis WhatsApp mag gebruiken en daarna moet betalen. “Het plan is om dat ook met iOS te gaan doen”, aldus Koum. De wijziging geldt alleen voor nieuwe gebruikers; bestaande gebruikers worden ontzien. Wanneer het abonnementensysteem precies wordt ingevoerd, is nog onbekend “maar het wordt zeker dit jaar.”

Dat de telecomwereld mede dankzij WhatsApp in zwaar weer verkeert en de mensen niet meer sms’en, maar WhatsApp-berichtjes sturen, noemt Koum normaal in het kader van evolutie. De ceo verklapte verder nog dat WhatsApp momenteel zo’n 18 miljard berichten per dag verwerkt.

Mensen rijden ook niet meer op paarden, maar zijn overgestapt op auto’s. Hetzelfde geldt voor de telegraaf, die is vervangen door e-mail.

 


In de wereld draait door wordt o.a. het bezoek aan Whatsapp besproken.


iMessage op iPhone

Persoonlijk vind ik het geen probleem om te betalen voor Whatsapp. Zolang je maar niet per bericht afgerekend wordt denk ik dat de meeste mensen wel kunnen leven met een abonnement’s vorm. En daarnaast, voor iPhone gebruik ik zelf altijd iMessage als alternatief. Helaas kan je daar niet naar andere niet-iOS apparaten sturen. Aangezien iedereen toch al een iPhone of iPad heeft denk ik dat iMessage de lading wel dekt. En anders stuur ik gewoon even een smsje.. gaan die ook nog eens op.


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.