5 back-up plug-ins voor WordPress

Wordpress | 5 back-up plug-ins voor WordPress

Het is zo simpel en toch vaak het minst bekeken onderdeel van een website. De Back-up. Het is belangrijk dat een back-up structureel en vooral compleet wordt uitgevoerd. Je wilt immers niet dat al je harde werk onnodig verloren gaat. In een ander bericht heb al eens een aantal tips gegeven over dit onderwerp.

Vaak weet niet iedereen hoe je een goede complete back-up moet maken. Gelukkig zijn hier tegenwoordig een hoop hulpmiddelen voor. Voor WordPress zijn er genoeg plug-ins die een goede complete back-up kunnen maken. Een aantal bespreek ik hier. In dit bericht mag je er vanuit gaan dat alle plug-ins een juiste back-up kunnen maken. Ik belicht daarom ook alleen de bijzonderheden.

BackUpWordpress

BackupWordpress

Een makkelijker back-up plug-in is er (nog) niet denk ik. Installeren, activeren en de plug-in is direct klaar voor gebruik. Met de standaard instellingen maakt BackUpWordpress elke dag een back-up van de database en 1 keer per week een back-up van wp-content map. Deze back-up worden dan standaard op je server opgeslagen. De back-up bestanden kunnen ook gemaild worden indien deze niet te groot zijn. Je kan zelf de back-ups structureel laten uitvoeren en zelf inplannen. Volledig naar jouw behoefte.

Deze plug-in draait ook hier op de site en met succes! Een uitermate geschikte plug-in dus! Absoluut het bekijken waard.

Deze plugin is op dit moment door een kleine 29.000 websites gebruikt.

BackWPup Free

BackWPup-Free

Deze back-up plug-in werkt niet zo simpel ‘out of the box‘ zoals BackUpWordpress dat doet maar doet absoluut zijn werk. Deze plug-in heeft de mogelijkheid om volledig naar jouw behoefte de back-up structureel uit te voeren. Zowel voor je database als voor je content. Daarnaast beschikt deze plug-in over de mogelijkheid om je back-ups naar o.a. een FTP server te kopiëren. Zo zijn je back-ups altijd veilig. Al met al een plug-in die zijn werk goed doet met de juiste aanwezige opties.

Er is een ook betaalde versie beschikbaar met nog meer mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is om je back-up bestanden automatisch naar een dropbox account te kopiëren.

BackWPup Free staat in de top 20 beste WordPress plugins aller tijden. Absoluut een plug-in om te bekijken.

Deze plugin is op dit moment door een kleine 40.000 websites gebruikt.

WordPress Backup to Dropbox

WordPress Backup to Dropbox

Deze plug-in doet eigelijk precies wat het zegt, niets meer en niets minder.

Kies je dag, tijd en back-up frequentie en deze plug-in maakt op de aangegeven tijd een back-up van al je bestanden en database. En zoals de naam van de plug-in al doet vermoeden worden de bestanden op je Dropbox geplaatst. Deze plug-in maakt gebruikt van OAuth zodat je Dropbox account gegevens alleen gebruikt kunnen worden om in te loggen. Je Dropbox gegevens zijn dus in veilige handen met deze plug-in.

Deze plugin is op dit moment door een kleine 20.000 websites gebruikt.

Duplicator

Duplicator - Plug in for wordpress. Back-up

Deze plug-in kan meer dan alleen een back-up maken. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden is deze plug-in ook in staat om volledige kopieën van je websites te maken. Ook wel ‘klonen‘ genoemd. Ideaal om je website naar je lokale computer te downloaden en daar de exacte kloon te gebruiken voor bijvoorbeeld test doeleinden. Het doel van deze plug-in is om in drie gemakkelijke stappen een volledige kloon / back-up te kunnen maken van je website, zonder al te veel poespas.

Ondanks dat deze plug-in nog in een Beta fase zit is deze plug-in op dit moment al door een kleine 25.000 websites in gebruikt.

Online Backup for WordPress

Online Backup for WordPress

Deze plug-in doet eigenlijk nagenoeg hetzelfde als alle eerder genoemde plug-ins. De back-up kan structureel worden in geplant en kan worden opgeslagen op de server of worden gemaild. Wat deze plug-in bijzonder maakt is dat deze een AES versleutelde back-up aanbied. Ook kan er tegen betaling een 100mb account worden aangemaakt zodat je daar je back-ups geautomatiseerd kan opslaan. Nou is de 100MB natuurlijk niet zo veel dus daar hoef je het niet voor te doen. Wel kan de AES versleuteling interessant zijn voor jou.

Deze plugin is op dit moment niet zo heel erg populair. Een kleine 800 websites gebruikt deze plug-in.

// 01-01-15 op dit moment zijn er wat problemen qua support. De plug-in lijkt niet meer ondersteunt te worden door de ontwikkelaars. 

 

Alle statistieken zijn afkomstig van RankWP.com

Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.