Apple Magic Mouse

Tech | Apple Magic Mouse

Sinds een paar dagen ben ik ook de trotse bezitter van de Magic Mouse van Apple. Ik had al een Macbook pro in huis en kon al heel goed uit de voeten met het trackpad van de Mac. Werkt perfect en kon eigenlijk niet meer zonder. Zeker wanneer je dan op een Windows laptop zit merk je echt het verschil en val je elke keer weer in de valkuil van het scrollen met twee vingers. De MacBook gebruikers zullen weten waar ik het over heb. Toch kan je niet alles met het trackpad doen en is een muis toch wel iets makkelijker. De functies van het trackpad zijn ook echt heerlijk en die verlies je zodra je er een gewone muis inplugt. Dan komt daar de Magic Mouse om de hoek kijken, het beste van 2 werelden.


Klikken

De Magic mouse is een grote knop. Je kunt overal voorop de muis klikken. De linker of rechtermuis knop zoals we dat zijn gewend bij de normale muizen bestaat niet meer. Wel kun je in de instellingen de rechtermuis functie terughalen zodat het rechtergedeelte fungeert als rechtermuis knop.


Scrollen

Op het trackpad van de Macbook kan je scrollen door 2 vingers naar boven en naar beneden, links of rechts te bewegen. Met de Magic Mouse kun je het zelfde maar dan met 1 vinger.

Via het trackpad kan je ook tussen full screen apps wisselen wanneer je 3 of 4 vingers links en rechts beweegt. (afhankelijk van je instellingen) De Magic mouse neemt deze functie over wanneer je met 2 vingers rechts of links beweegt. Ideaal dus!

Apple magic mouse in verpakking


Mission control

Via het trackpad op je Macbook kan je ook gebruik maken van Mission Control. Afhankelijk van je instellingen kan je dmv de ingestelde beweging met 3 of 4 vingers, Mission Control opvragen waardoor je ook snel kunt schakelen tussen verschillende apps. Zeg maar de moderne functie van ALT-TAB op een windows computer.

De Magic Mouse biedt ook deze functie door met 2 vingers dubbel te tikken.


Launchpad

Met het trackpad kun je als je 4 vier vingers een knijpende beweging maakt snel naar je programma’s en deze opstarten. Ideaal vind ik persoonlijk. Jammer genoeg kan ik deze functie niet terugvinden op de Magic mouse en ben ik genoodzaakt om via het programma dock naar Launchpad te gaan. Mooi zou zijn geweest dat je de Mission Control functie zou kunnen omwisselen met het Lauchpad. Mission Control is natuurlijk ook handig maar is vervangbaar als je een paar keer heen en weer scrollt wat heel snel en soepel gaat. Persoonlijk vind ik dit het enigste minpuntje aan de Magic Mouse.

De Magic mouse wordt standaard bij iedere iMac geleverd en is voor veel gebruikers niet eens nieuw. Alle functies kunnen worden aan of uitgeschakeld naar wens. De Magic mouse is apart verkrijgbaar bij elke Apple store of Reseller voor € 69,95.

Systeemvereisten

  • Mac met Bluetooth
  • Mac OS X versie 10.5.8 of hoger met de Wireless Mouse-software-update 1.0
  • Toetsenbord en muis voor installatie

Meer informatie vind je op Apple.com


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.