Apple’s Motion 5

Tech | Apple’s Motion 5

Onlangs heb ik kennis mogen maken met Apple’s Motion 5. Ik was al bekend met veel video bewerkingsprogramma’s dus vond dat het tijd werd om eens een stapje verder te gaan.  Zeker omdat de winter periode er weer aan komt en dit betekend automatisch veel snowboard film materiaal. 

Maar wat kan en doet Motion 5 nou eigenlijk ?
Motion 5 is speciaal gemaakt voor video bewerkers en laat je Final cut pro Effecten, Overgangen en Titels naar smaak aanpassen in zowel 2D als 3D. Natuurlijk kan je ook van af scratch beginnen en je eigen animaties maken, welke je dan later in Final Cut Pro kunt gebruiken.

GoPro HD 2

Omdat ik met mijn GoPro inmiddels zoveel film, vond ik dat het tijd werd om een intro te maken voor al mijn film materiaal. Op Youtube vind je verschillende, een beetje van alles het zelfde, zwart. Laat ik nou net van wit houden en dus een gegronde reden om zelf wat in elkaar te knutselen.

Intro clip met Motion 5.

Zoals dat met alles gaat, “eerst uren aankloten dan pas in de handleiding kijken” uiteindelijk toch besloten om informatie in te winnen. Want Motion 5 laat zich niet zomaar bedienen. Na flink wat uren trial and error heb ik een 10 seconden lang intro (720p) in elkaar weten te flansen. Het is uiteraard niet het beste van het beste maar ik denk dat het volstaat met de kennis van wat ik in 1 dag heb opgenomen.

Wanneer je de tijd en energie steekt in Apple Motion 5 weet ik zeker dat er schitterende dingen uit kunnen komen. Voor de leek een pittig programma. Motion is alleen beschikbaar als download uit de Appstore en is alleen geschikt voor de Mac.

 


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.