Youtube speelt niet af op IPad / iPhone

How to | Youtube speelt niet af op IPad / iPhone

Speelt YouTube niet op je iPad af? Ook niet in Safari web browser? Kijk dan >hier<


Tijdens mijn vorige berichten merkte ik op dat de YouTube filmpjes niet of onjuist afspeelde op een iPhone of iPad. Eigenlijk alle iOS apparaten. Dat komt natuurlijk omdat onze vriend Steve Jobs, niet z’n fan was van Flash. Ik vind het persoonlijk wel een gemis op mijn iPhone maar goed, wie ben ik. 😉

Om in ieder geval de filmpjes die ik laat zien, wel te kunnen bekijken op een iOS apparaat heb ik een kleine workaround gevonden die ik graag met jullie deel.

Sommige oplossingen zijn makkelijk, maar je moet ze wel even weten.
Wanneer je video deelt op je blog en deze niet kunt bekijken, maar bijvoorbeeld wel geluid hoort op je iOS apparaat, dan komt dat door de nieuwe Embed code die door YouTube wordt gebruikt. Deze maakt gebruik van een iFrame en deze wordt niet automatisch herkend op een iOS apparaat.

Gelukkig bied YouTube nog de oude Embed code, welke wel door je iOS apparaat wordt herkend. Wanneer je de video wilt delen en ook wilt bekijken met bijvoorbeeld een iPhone dan doe je het volgende.

Oplossing

Selecteer je video en druk “delen” en dan op “insluiten”.
Voordat je de code kopieert, vink dan de optie aan bij “Oude insluitcode gebruiken”.

Wanneer je voor die functie kiest, dan wordt de embed code ook wat langer en ingewikkelder maar dit vind een iOS apparaat geen enkel probleem. Nu moeten de video’s ook werken op een iOS apparaat.

Onder het mom, beelden zeggen meer dan 1.000 woorden.
youtube_embedding


WordPress

Gebruik je WordPress? Dan zijn er natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden om dit anders op te lossen. Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar die dit probleem ook oplossen. Onder andere de officiële plug-in van WordPress : Jetpack. Deze plug-in stelt je instaat om op een simpele manier YouTube video’s op je blog te plaatsen zonder al te veel gedoe. Kopieer de link in je adresbalk en plak deze in je bericht. Klaar is kees want dat is alles!


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.