Home Forum Verticaal zoeken Verlies van gegevens

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Babs 6 jaren, 2 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #9045

  Babs

  beste Danny, ik werk al met vlookup maar stuit op een probleem. Ik verlies gegevens bij het gebruik van deze functie, bijv. ik heb 700 studenten die zich ingeschreven hebben voor een tentamen, vanuit die lijst werk ik. dan komen er allerlei deelcijfers, als ik die in ga voegen, en er zijn meer studenten die uiteindelijk toch het tentamen gedaan hebben, kan ik dat nergens meer terugvinden, dus krijgen ze geen cijfer. hoe kan ik die “verloren” gegevens tevoorschijn halen?

  #9047

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Hoi Babs,

  Dat klinkt niet goed nee! Ik weet niet of dit met verticaal zoeken te maken heeft. Ik moet daarvoor precies weten wat je doet. Als je wilt kan je een deel van het bestand of een ander voorbeeldbestand naar mij mailen dan kan ik voor je kijken wat er gebeurd. Je mag natuurlijk alle overbodige informatie achterwege laten.

  Gr Danny

  #9049

  Babs

  Hallo Danny,

  ik heb het bestand flink verbouwd, in plaats van 700 heb ik nu 20 studentnummers laten staan. en een aantal sheets weggehaald. het werkblad “worksheet alle deelcijfers” is mijn basisbestand waar alles bij elkaar te zien is. links de studentnummers waarvan ik altijd uitga. Nu komt het helaas vaak voor dat in die lijst studentnummers ontbreken (te laat ingeschreven o.i.d.). Het probleem is dat ik de uitzonderingen niet meer terug kan vinden. Is er een maniertje om dat te voorkomen? Ik kan natuurlijk uitgaan van de andere lijsten uitgaan, maar dan moet ik van studentnummers uitgaan die studenten zelf opgeschreven hebben op hun opdrachten of tentamens. Helaas worden daar ook fouten in gemaakt…

  ik begrijp dat het best ingewikkeld is, als het teveel werk is, geen probleem!

  ik hoor het graag,

  vriendelijke groet,

  Babs

  #9051

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Hoi Babs,

  Ik begrijp wat je schrijft en vooralsnog denk ik dat het niet per definitie een probleem is van Vlookup maar meer een intern proces wat nog niet lekker loopt.

  Je kan het probleem wel met Excel opvangen door een extra handeling te doen. De beste oplossing is denk ik om de studentnummers die je in je “werkboek alle deelcijfers’ hebt staan altijd eerst naast andere lijsten te leggen. Zodra er nieuwe lijsten met cijfers binnen komen incl. studentnummers, zou je deze eerst naast jouw hoofdbestand kunnen leggen en dan middels vlookup de missende studentnummers zoeken. De missende studentnummers kan je dan toevoegen aan je hoofdbestand, eventueel met een opmerking erbij voor jezelf.

  Als je deze dan hebt toegevoegd aan jouw hoofdbestand zal je in ieder geval geen probleem hebben met het niet kunnen linken van cijfers doordat de studentnummers niet in jouw hoofdbestand staan.

  ​V-lookup kan veel, maar kan helaas het geen data tevoorschijn toveren als deze mist.​

  Hoopt dat je hier wat mee kan,
  Gr. Danny
  #9054

  Babs

  dat ik daar niet opgekomen ben!! geweldig, heel erg bedankt! ik ben eigenlijk nog niet lang bezig met excel, ben ook al een beetje op leeftijd, en dan gaan die dingen niet zo snel..

  heel veel dank!

  met vriendelijke groet,

  Babs

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Het onderwerp ‘Verlies van gegevens’ is gesloten voor nieuwe reacties.