Home Forum Verticaal zoeken Gegevens ophalen uit tabblad

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Danny 4 jaren, 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #11612

  Jack

  Hallo Danny, ik ben bezig in excel om betaalopdrachten in te voeren zoals banknummer begunstige, naam, bedrag, uitvoerdatum etc.
  Nu heb ik in een tabblad alle gegevens staan zoals naam, banknummer, omschrijving etc.
  De vraag is nu wat is handig als je een betaalopdracht invoert. Bijvoorbeeld het begin van het banknummer invoeren en als excel hem herkent uit het tabblad dat hij het auto aanvult. Weet niet of dat kan?
  Of een pop up zoekscherm waaruit je kan selecteren? Maar stel dat het een nieuwe is en die niet voorkomt in het tabblad kun je dan zo doortikken zonder dat je de formules verwijderd.
  Alvast bedankt.

  #11637

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Hallo Jack,

  Ik begrijp wat je schrijft, echter begrijp ik nog niet helemaal wat het doel is.
  Waarom wil je deze informatie bijhouden in Excel? Wat is de gedachte hierachter?

  Het beheren van bankdetails in een excel bestand zou ik persoonlijk niet aanraden. Tegenwoordig kan je op iedere online bankieren website prima een adresboek bijhouden en als het zakelijk is kan dat ook in een ERP systeem.

  Het gevaar van het beheren van bankgegevens in Excel is dat er per abuis een wijziging plaats vind en je vervolgens het geld naar een verkeer rekeningnummer overmaakt. Ik meen dat er in de nabije toekomstig ook controles worden uitgevoerd op naam en nummer wat de kans op foutief overmaken nog kleiner maakt.

  Behalve het risico, kan ik inhoudelijk niet zoveel zeggen omdat mij nog niet duidelijk wat je gedachte achter deze lijst is. Zou jij mij dat willen toelichten?

  Groeten,
  Danny

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Het onderwerp ‘Gegevens ophalen uit tabblad’ is gesloten voor nieuwe reacties.