Home Forum Verticaal zoeken Cannot find the value in the VLOOKUP valuation

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Danny 6 jaren, 2 maanden geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #9024

  Marion

  Het lukt me om de formule in te vullen en dan gaat het een hele poos goed. Maar dan ineens pakt hij de waarde van de voorgaande cel en blijft die in mijn kolom invoeren al staat er in de array waar ik naar refereer een heel andere waarde?? Ik snap niet waarom het niet consequent goed gaat. Enig idee???

  //EDIT//
  Toevoeging aan bovenstaande – error message zegt dat “Cannot find the value in the VLOOKUP valuation”…terwijl de value er wel is en in de aangegeven array zit……

  #9025

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Dat kan ik zo nier beoordelen. Dan heb ik meer informatie van je nodig. Je kan het bestand waar het om gaat uploaden (zie menu). Dan kijk ik er even voor je naar. Je hoeft niet hele bestand te sturen graag alleen het deel waar het omgaat. (:

  #9026

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Ik heb je bestandje gezien. Is het bereik wel goed ingevuld? Ik zie dat je een speciaal deel in een tabblad ‘orders’ hebt ingevuld, B72:H1096. Deze staat ook niet vast met $ tekens. Ik kan mij voorstellen dat als je de formule naar beneden kopieert dit problemen geeft.

  Om echt iets zinnigs te zeggen heb ik het excel bestand nodig.

  #9029

  Marion

  Ik stuur je een excel sheet, zal een kopie maken. En je hebt gelijk wbt dat het geen vaste $ heeft, maar dat levert het probleem denk ik niet op. Ik zal de rows waar het fout gaat highlighten. Dank je wel voor je hulp!

  #9032

  Marion

  Danny, heb je twee sheets gestuurd, de laatste versie is de juiste met highlights. Ik snap maar niet waarom de VLOOKUP daar niet de juiste waardes geeft op het tweede blad van het spreadsheet (TOF)….

  #9040

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Hallo Marion,

  De documenten heb ik ontvangen maar kan deze niet openen omdat het geen geldig excel bestand is. Het is namelijk een .gsheet bestand. Als je het bestand kan opslaan als dat je eerst even het bestand moet opslaan op de computer en dan uploaden.

  Google Docs

  #9102

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Hoi Marion,

  Ik heb je bestand gezien, er lijkt iets mis te zijn met de data (ordersnummers) waar je op zoekt. De formules opzich zijn het probleem niet. Om het probleem met de data op te lossen heb ik even een paar handigheidjes toegepast. De kolommen die overbodig waren heb ik voor het gemak even verborgen.

  Wat ik heb gedaan, ik heb in tabblad “Orders” een kolom toegevoegd naast kolom B. Hier heb ik eerst alle ordersnummers in kolom B schoongemaakt. Dat wil zeggen, alle overbodige spaties en andere narigheden rondom het nummer weghalen.
  De formule die ik heb gebruikt in cel C189 is =WISSEN.CONTROL(B189).

  Clean

  Ongeveer hetzelfde heb ik gedaan bij tabblad “TOF”.
  In cel C79 heb ik het inkoopfactuurnummer opgezocht met verticaal zoeken. Om zeker te zijn dat er geen spaties of andere vreemde karakters rond het ordernummer in kolom B aanwezig zijn, heb ik ook hier een schoonmaak aktie toegevoegd aan de formule.

  Normale formule verticaal zoeken: =VERT.ZOEKEN(B79;Orders!$C:$I;7;ONWAAR)
  Aangepaste formule verticaal zoeken: =VERT.ZOEKEN(WISSEN.CONTROL(B79);Orders!$C:$I;7;ONWAAR)

  Met deze toevoegingen wordt alles gevonden, op twee na. Deze twee ordernummers staan dan ook niet in het bestand blijkt na even snel zoeken met CTRL+F. (16030234 en 16030235)

  Clean

  Voor het opzoeken van het sales invoice nummer heb in cel E79 de volgende formule toegepast: =VERT.ZOEKEN(WISSEN.CONTROL(B79);Orders!$C:$M;11;ONWAAR)

  Als je wilt kan ik je mijn bestand mailen zodat je nog even kan kijken hoe en wat.
  Ben je zo geholpen?

  Gr. Danny

  #9108

  marion

  Hoi Danny,

  Super dank je wel en weer een mooie formule erbij geleerd ook (WISSEN)!
  Dus je denkt dat het aan overbodige tekens lag?
  Heel mooi zo, dank je wel – ga het proberen in mijn volledige spreadsheet.

  Mag ik nog een zijdelingse vraag stellen. Ik krijg in gsheets maar niet voor elkaar dat de datum als “8 mar” ingevoerd wordt en dan per de gekozen date format ingevoerd wordt als 08-03-16. Heb jij enig idee waarom ik die invoer/format niet kan wijzigen?? Het is geen excel natuurlijk – vind gsheets uberhaupt niet echt heel prettig maar goed…

  Nogmaals heel hartelijk dank voor je hulp!

  #9109

  Danny
  Sleutelbeheerder

  Ben blij dat het heeft geholpen. 🙂

  Ik ben niet bekend met Gsheets, maar zou het te maken kunnen hebben met het feit dat “8 mar” als tekst is ingevoerd? Dat vind Excel over het algemeen ook niet heel leuk.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Het onderwerp ‘Cannot find the value in the VLOOKUP valuation’ is gesloten voor nieuwe reacties.