Blog | Roken is zó, ‘de AH beroven en dan het bos in vluchten’

Je wordt op een ochtend wakker, een beetje gezond mens poetst z’n tanden, zet z’n haar in de krul, doet een cremétje op en ploft op de bank opzoek naar een sigaretje. Over gezond gesproken. Twee jongens uit Harderwijk kwamen er deze ochtend achter dat de peuken op waren. In welke apathische-dreft zij geraakt zijn is nog niet bekend. Wel staat vast dat beide heren er voor hebben gekozen om naar de supermarkt te gaan. Een volkomen logische keuze wanneer je peuken op zijn, aangezien je eigen sigaretten rollen allang niet meer van deze tijd is. Op naar de supermarkt dus.

Bij de supermarkt aangekomen bezwijken beide mannen onder de enorme druk en behoefte aan nicotine. Ze raakte zover van het pad dat zij de AH voor een ‘AH-drive’ aanzagen. Zij ramden de auto in de eerste de beste blauw witte pui, stapte uit, en keken verwart om hun heen. De caissières stonden al klaar met hun zakken geld. Want wees nou eerlijk, je net gelakte nagels kapot maken of het geld van de baas weggeven. Die keuze is snel gemaakt voor deze dames.

Al snel blijkt dat de heren het geld niet interessant vinden. Zij zijn dringend op zoek naar een pakkie peuken. “Doe maar 2 pakkies Marlboro, en snel een beetje!” Zegt eHarry_Piekemaen van de mannen. Hij krijgt twee pakjes toegeworpen. “En nu wegwezen!” zei de caissière. Ha, nee dat zei ze niet. De caissière geeft stomverbaasd een van de heren waar hij naar op zoek is. Door het gebrek aan nicotine krijgt hun brein geen zuurstof waarschijnlijk. Want het blijft maar bij 2 pakjes. Als je dan toch je auto de AH in rijdt, kan je net zo goed om 2 sloffen vragen toch?      Ondertussen is de politie gebeld want een auto in de AH valt natuurlijk wel gelijk op. De twee pannenkoeken realiseren zich bij hun eerste haal dat de politie waarschijnlijk onderweg is en zijn als de weide-weer de benen moeten nemen. Dat gebeurd dan ook. Ze springen weer in de auto en warempel daar is de politie al! “Wel allemachtig!”, “Rijden! de Politie!”, “Als ze ons oppakken mag ik zeker een jaar niet op de Playstation spelen van mijn moeder!”, “Gassen!!”. Roepen de tabak boefjes. De politie uit Harderwijk is natuurlijk niet van gisteren en zet de achtervolging in. Er gebeurd daar natuurlijk nooit wat dus deze sensatie brengt het hele politiekorps mee, auto’s, motoren, honden en zelfs de helikopter is opgetrommeld, kosten nog moeite gespaard. Ondertussen racen de twee rokende worsten in de auto over de openbare weg. Totdat die ene paal toch niet zo makkelijk om ver te rijden blijkt als zij van te voren dachten. Op de Playstation racen ze op de lopende band die lantarenpalen om. Dikke pech dus. 1-0 voor de paal, de Auto schijt er mee uit. De twee gehaktballen met armen vluchten verder op de voet. Want ‘noway’ dat ze een jaar zonder playstation kunnen. Tot overmaat van ramp vergeten ze de buit. Deze ligt nog in wagen. De politie stapt ook uit en zetten de achtervolging te voet in. Voor beide partijen geen gemakkelijke taak zo blijkt. Deze agenten met waarschijnlijk overgewicht, kunnen die twee rennende schoorstenen amper bijhouden. Inmiddels rennen de politie en de daders door het Harderwijkse bos, of hoe het daar ook mag heten. Veel bomen in ieder geval, zovéél… dat de politie de twee vluchtende raddraaiers niet kan bijhouden en uiteindelijk kwijt raakt. Als laatste redmiddel schiet de politie nog verwart in de rondte. “Kom te voorschijn of ik schiet!” Waarschuwschoten. Maar helaas niets of niemand laat zich zien.  

 

Daders te voet verder gevlucht.Politie heeft waarschuwingsschoten gelost,speurhonden zijn ter plaatse, politie zoekt nog naar verdachten ^en— Politie Harderwijk (@POL_Harderwijk) 13 oktober 2014

De politie heeft ‘het gebied’ afgezet en heeft meerdere bungalow parken afgesloten en doorgezocht. Ik kan je vertellen, iedereen is daar van zijn bed gelicht, zonder succes. Vlugge Jaapie en B2 zijn nog steeds niet gevonden en dat moet je ze nageven, voor iemand die rookt hebben ze een behoorlijk goede conditie.

Lees hier het officiële bericht van de politie Harderwijk

 

 


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.