Blog | De 18 dingen die je gedaan moet hebben voordat..

De 20 dingen die je gedaan moet hebben voordat je.. ‘aan de verkeerde kant van het gras beland‘. Mijn bucket-list!


1. Spring uit een vliegtuig, ga parachutespringen

Een parachute sprong lijkt, zoals meerdere dingen op deze pagina, vreselijk eng en alleen iets voor de echte durfal. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Parachute springen echt niet zo eng is als het lijkt. En daarnaast is deze enorme belevenis dichterbij dan je denkt. Voor een ongeveer € 200 maak je al een tandem sprong. Je springt, of valt, dus niet alleen en staat onder begeleiding van een professional. Meer informatie over parachute springen? Check dan deze website : Skydive-zeeland.nl of zoek zelf een leuk adres met ‘allemans-vriend’ Google.

parachutesprong

parachutesprong2


2. Ga Paintballen

Paintballen klinkt niet zo heel bijzonder, maar toch is het vetter dan je denkt en moet je het eigenlijk gewoon een keertje doen. Voor het geld hoef je het niet te laten, want een paar uurtjes paintballen kost je vaak ongeveer € 50,00 incl balletjes. In sommige vallen moet je zelfs nog ballen bij kopen maar over het algemeen zal het niet al te prijzig zijn. Paintball is officieel een extreme sport, er word vaak ook in competitie verband gespeeld op allerlei verschillende parcoursen in Nederland en in het buitenland. Doe je masker op, pak je wapen en schieten maar! Paintballen kan je in Nederland op heel veel locaties. Een paar daarvan zijn : PaintballJungle, PaintballSpaarnwoude en Paintball Delft.

paintbal

paintball


3. Ga duiken in Bonaire of Curaçao

Helaas ontbreekt er in Nederland nogal een stukje mooi tropisch water. In Nederland duik je vooral in een grote modderplas en zie je over het algemeen niet heel veel als je duikt in de Natuur. Dus als je dan eindelijk je duikbrevet hebt gehaald moet je vaak wel een duikreisje boeken naar het buitenland. Zulke reisen zijn over het algemeen niet veel duurder dan de gemiddelde vakantie. Echter wanneer je je eigen spullen gaat aanschaffen kan dit wel aardig wat centen gaan kosten, maar ook opleveren wanneer je dit vaker gaat doen. Een duikvakantie kost ongeveer tussen de € 1.300 en € 2.000, exclusief spullen.

Meer informatie vind je o.a. op : BonTravel.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


4. Maak een helikopter vlucht

Als Parachute springen of Paragliden toch niet jou ding is en je liever veilig in t voertuig zit dan is dat iets voor jou. Maak een helikopter vlucht! Gelukkig hoef je hiervoor niet het land uit want ook in Nederland is er ruimschoots aanbod. Bij helikoptervlucht.nl wordt je bijvoorbeeld al een tour vlucht aangeboden voor € 50,00! Wil je zelf piloot worden? Dan kan je voor een kleine € 250 een proefles nemen.

helikoptervlucht

heli-boarden


5. Leer Surfen

Surfen is vet, stoer en geeft je imago een boost. “Jij surfen? Ow, had ik niet verwacht!” hoor je vaak als iemand aangeeft dat hij of zij surft. En dan niet natuurlijk niet over het web. Surfen is goed te leren, zeker als je een goede leraar hebt en goede spullen. Dan blijft moeder natuur over, want zonder golfen kun je niks. Hoe graag je ook wilt. Surfen is enorm afhankelijk van het weer zoals je begrijpt. Over het algemeen leer je surfen in het buitenland, maar ook in Nederland kun je leren surfen. (Weliswaar op kleinere golfen). Surfen is leuker in het buitenland, maar zeker geen must. Landen zoals Spanje, Portugal, Frankrijk maar natuurlijk ook Hawai zijn prima plekken om te vertoeven. Kan je nog niet surfen? Dan kan je voor ongeveer 150-300 EUR, afhankelijk van de duur, een surfles nemen. Deze surfles duurt dan meestal wel een aantal dagen, elke dag op om 08:00 en 16:00 weer uit het water. Naast de surfles die je boekt moet je natuurlijk, als je naar het buitenland gaat, ook een vliegticket of hotel boeken. Die kosten lopen behoorlijk uiteen om hier te bespreken. Als je het in Nederland wilt doen dan kost dat je ongeveer 50 EUR per dag. (5 uur)

Meer informatie over: Surfen in Nederland

Meer informatie over: Surfen in Portugal (Tip)

surfing
surfing2

6. Maak een wild-life Safari

Een wild-life safari is cool! maar helaas ook vrij prijzig. Als je de koning van de jungle of een kudde olifanten in het wild wilt zien dan moet je toch vaak richting Afrika en dat maakt de safari al snel duur(der). Het voordeel is dan wel dat je langer dan een weekend weg bent, meestal tussen de 14 en 21 dagen. Soms ook langer. Een 21 daagse safari in bijvoorbeeld Kenia of Tanzania kost gemiddeld tussen de 2.000 – 5.000 EUR. Het voordeel van deze reizen is wel dat er vaak geen aparte excursies bij komen, je bent tijdens een safari over het algemeen ‘in the middle of nowhere’.

Reizen kan je wel vanaf je computer boeken, dit kan onder andere bij: Djoser.nl of Baobab.nl

wild-camping1
wild-safari

7. Vlieg mee in een luchtballon

Luchtballon varen is de laatste tijd in een dip geraakt en dat is gek. Iedereen heeft wel eens een luchtballon voorbij zien komen en gedacht “Hoe zou dat zijn..”. Een mooie zonsondergang, serene stilte, spanning en een schitterend uitzicht? Dit kan allemaal in een heteluchtballon. Ballonvaren is voor iedereen, voor mensen die willen genieten en mensen die van een klein beetje spanning houden.

Een ballonvaart is ook niet eens gek duur, als je met een groepje gaat. Het kost wel wat natuurlijk maar is goed te doen denk ik. Er is vaak ook een mogelijkheid om een prive vlucht te maken, hier moet je wel vaak diep voor in de buidel tasten. (1.000 tot 1.500 EUR) Wanneer je met een groep van ongeveer 12 personen vliegt worden de kosten per persoon een stuk aantrekkelijker, 100 – 150 EUR. Over het algemeen duurt de vlucht 1 uur. Meer informatie op Luchtballonvaart.com of zoek zelf een leuk adres met ‘allemans-vriend’ Google.

 

luchtballon

Limburg onderneemt - Hans Pauw van Fun Balloons


8. Ga Backpacken

Het mooie aan backpacken is dat het relatief weinig kost, maar daarnaast moet je wel avontuurlijk zijn ingesteld. Het is dus niet voor iedereen weggelegd. Vragen zoals, hoeveel kost backpacken, waar moet ik rekening mee houden? Hoe zit het met de veiligheid, wat zijn de top locaties etc. Z’n beetje alles over backpacken lees je op backpack.nu.

backpacker

backpacking


9. Riskeer je leven tijdens een Bungee-jump

Bungee-jumpen is de laatste tijd niet heel populair. Dat komt met name door de ongelukken waar je zo nu en dan over hoort. Niemand valt graag van 50 meter hoogte op een steen of in de bek van Kaaiman. Ondanks die nare ongelukken is bungee-jumpen gewoon hartstikke veilig en vet om te doen. Dagelijks springen honderden mensen van allerlei hoogten af zonder daar iets aan over te houden. (Behalve een lege portemonnee). In allerlei vakantie bestemmingen kun je van kranen, bergen of bruggen springen inruil voor een paar tientjes. In Nederland kan je in Scheveningen Bungee-jumpen, maar ook in Walibi is een soort-van bungee jump te maken. Een duo sprong, ook leuk!

bungee
bungeejump

10. Ga Walvissen en / of Dolfijnen spotten

Walvissen en Dolfijnen zijn dieren die je niet elke dag ziet. Zeker Walvissen of Orka’s ziet niet iedereen. Deze dieren zijn bijzonder moeilijk te vinden, maar als je ze dan ziet (in het wild) dan wacht je een onwaarschijnlijk mooi schouwspel. Als je tijdens je vakantietrip de mogelijkheid hebt om onder begeleiding met een bootje de zee op te gaan, ga dan! Op open zee kan niemand je iets garanderen, dus of je überhaupt dieren ziet op open zee is niet enorm groot, maar als je ze dan ziet kan je er geen genoeg van krijgen. Vorig jaar heb ik in Portugal orka’s gezien in de Middellandse zee, heel bijzonder en dus zeker een aanrader. Soms kun je op je vakantiebestemming voor een paar tientjes, €10 – €50, onder begeleiding meevaren. IJsland is ook een hele mooie plek om walvissen te zien!

Geïnteresseerd? Kijk dan eens hier.

Walvis-spotten-IJsland

Fly-drive-IJsland-Walvis-spotten

 

 


11. Bezoek de Eiffeltoren

De Eiffeltoren, is 1 van die plekken in Europa waar je echt een keer moet zijn geweest. De toren lijkt op de plaatjes al groot, maar in het echt is het een enorm vreselijk groot ding en fantastisch om te zien! Als je dan toch bij de Eiffeltoren bent geniet dan even van de omgeving, met overal eet-gelegenheden, de verkeersdrukte in Parijs, de architectuur… Het is een plek waar je minimaal een keer moet zijn geweest. Het mooie van alles is, ‘het is helemaal niet zo gek duur’. De reis kan je zelf met de auto maken, binnen een paar uurtjes ben je vanaf de randstad, zo in het centrum van Parijs. Voor een paar euro koop je een dagkaart voor de Metro en je bent in no-time bij de Eiffeltoren. Natuurlijk kan je ook hele excursies boeken, ieder z’n ding. Voor niet al te veel geld kan je al onderweg zijn naar Parijs. Voor meer informatie over prijzen en tickets kijk dan hier : Parijstickets.nl

eiffeltoren

keychain-eiffel-tower-paris


12. Leer Snowboarden

Snowboarden is sport die vrij snel geleerd kan worden, mits je daar ook inspanning voor levert. Je valt gegarandeerd dus enige schokbestendigheid is wel vereist. Tegenwoordig worden er complete cursussen aangeboden inclusief (Prive) leraar. In pak weg 8 uurtjes kan je de basis al goed onder de knie hebben. Bij o.a. Snowworld, kun je in Nederland op sneeuw leren snowboarden. Dit kost je voor 4 lessen ongeveer € 150,00. En als je die basis eenmaal onder de knie hebt… boeken die wintersport!

snowboarden

wintersport


13. Pak je motor (of auto) en rij naar een onbekende bestemming

Het mooie hieraan is dat het eigenlijk niet veel kost. Het is wel handig dat je zelf een auto of motor hebt natuurlijk. Niks plannen, gewoon ergens heen rijden kijken hoever je komt. Of wel plannen maar dan wel een bestemming waar je eigenlijk niet heen zou gaan. Ergens onbekend. Lekker avontuurlijk! Ik heb wel een lijst voor je gevonden die misschien wel de moeite waard is om te bekijken, mocht je ineens wilde ideeën hebben opgedaan. 😉  “How to plan a Motercycle trip“.

2013_05_how-to-road-trip


14. Bezoek het eiland Madagaskar

Bezoek het eiland Madagaskar. Op dit Zuid-Afrikaanse eiland leven de meest verschillende dieren, de Maki. Een van de vele diersoorten die op dit eiland leeft, enkel op dit alleen en nergens anders op de wereld. Behalve de vele soorten en vooral unieke dieren, heeft het eiland ook te maken met de verschillende klimaten. Ondanks dat het eiland niet enorm groot is, is er op het zuiden een totaal ander klimaat dan op het noorden van het eiland. Het is fascinerend om te zien hoe de alle bewoners van Madagaskar daar mee om gaan. Laat je verbazen door de aantrekkingskracht van Madagaskar! Een complete rondreis op dit eiland kost je wel een flinke duit geld, een 23-daagse tour kost incl. vluchten en andere toeslagen ongeveer € 3.000 per persoon. Voor meer informatie kijk dan eens op Baobab.nl

madagascar

madagascar2


15. Ga Paragliden!

Als parachute springen toch nog iets te veel is voor je, probeer dan eens een tandem vlucht tijdens paragliden. Je voelt de wind in je gezicht, je maakt gebruik van thermiek (opstijgende lucht) in plaats van een motor, uitzicht rondom, het avontuur van zelf vliegen moet heel bijzonder zijn. Geniet van het uitzicht en de vrijheid bovenin het luchtruim. In principe kan je in Nederland nagenoeg niet Paragliden, het weer en de afwezigheid van enige vorm van bergen maakt het lastig om in Nederland van de grond te komen en dan in de lucht te blijven. De beste ervaring krijg je toch in landen zoals Frankrijk, Spanje en Oostenrijk etc.

In Nederland kan je wel alvast kennis maken met het Paragliden, voor een niet al te schokkend bedrag van ongeveer € 30,00. Kijk o.a. op deze website voor meer informatie : Skygliders.nl

advance-alpha-4-paraglider

Early-Paraglider

 

 


16. Sterren kijken!

Hoe kan zoiets simpels, zo bijzonder en leuk zijn! In Nederland is er veel lichtvervuiling, hierdoor zie je amper sterren. Misschien 200 – 300 als je geluk hebt. Als je nou een keer op vakantie bent in landen zoals Spanje, Frankrijk of Oostenrijk, neem dan eens de tijd om s’avonds op een kraakheldere avond op je rug naar de sterren te kijken. Het kost je niets, behalve wellicht een paar minuten van je tijd. In de genoemde landen kun je makkelijk meer dan 1300+ sterren zien! Laat je verassen! Als je meer van het lezen over sterren bent, dan kan je misschien hier een kijkje nemen.

media_xl_935570

sterrenkijken

 


17. Bezoek het Redwood National Park, in Amerika

redwood_national_park_log

redwood_national_park_2jpg


18. Bezoek Machu Picchu, in Peru

De mysterieuze ruïnes van Machu Picchu zijn één van de meest intrigerende plaatsen ter wereld. Machu Picchu is gesitueerd op een kleine heuvel tussen de Andestoppen, op een respectabele hoogte van 2.400 meter. De majestueuze ruines bieden een spectaculair uitzicht op de Urabamba vallei. Machu Picchu is verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Daarmee krijgt het een terechte plaats tussen andere winnaars als de grote muur van China, het Colosseum in Rome, de Taj Mahal, Chichen Itza, Petra en het beeldhouwwerk van Christus de Verlosser bij Rio. Verschillende reisorganisaties bieden je een reis naar Machu Picchu, de prijzen verschillen tussen de € 1.200 en € 2.800. Meer informatie vind je op Machu-picchu.nl

machu-piccu


 


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.