Tech | Lily, de drone die je overal en altijd volgt

Iedereen heeft wel z’n broertje, zoontje, hondje of katje die je overal en altijd volgt, waar je ook heen gaat. Lily de Drone doet eigenlijk hetzelfde. Lily volgt je vanuit de lucht en zorgt ervoor dat je altijd goed op film wordt vast gelegd. Wat je ook doet, Lily volgt en filmt je met uiterste precisie. Of je nou gaat snowboarden, surfen of skateboarden, Lily zit je op de hielen en legt alles haarscherp vast. Lily in actie zien? Check de video.

Lily camera drone setup is super makkelijk!

 


Specificaties van drone Lily

Het ziet er allemaal gelikt uit, maar wat kan Lily nou eigenlijk behalve vliegen?

Geen ingewikkelde instellingen, gewoon oppakken en in de lucht gooien en Lily begint direct met filmen. Lily filmt jou in 1080p of 720p in 60 of 120 frames per seconde. Qua beeld kwaliteit is dat dus gelijk aan de Gopro 3 en 4. Helaas vliegt Lily niet heel lang, de batterij houdt het ongeveer 18 tot 22 minuten uit, afhankelijk van hoe je Lily gebruikt en natuurlijk ook van de weersomstandigheden. Lily vliegt overigens met snelheden tussen de 25 en 40 km/u.

Hoe weet Lily waar je heen gaat? Lily volgt een klein apparaatje (gps tracker) van 6cm die jij in je zak of om je arm hebt. Geef jij dit kleine apparaatje aan een vriend dan zal Lily dus je vriend gaan volgen. Lily is dus geen monogaam robotje die alleen bij de baas blijft.

Lily geeft signaal aan de tracker die jij in je broek zak hebt zodra de batterij leegt begint te raken. Als jij haar niet optijd laat landen, zal ze zelf rustig afdalen en rustig op de grond wachten tot dat jij haar komt ophalen. Slimme meid he!

 

Net als de Gopro is Lily ook waterbestendig. Nee, je kan met lily niet diepzee duiken, Lily kan tegen een spetter water tot ongeveer 1 meter diep. Die 1 meter is vooral bedoelt om Lily tijd te geven om uit het water te komen, mocht ze daarin belanden. Vooralsnog is het geen ‘onderwater Drone’.

Lily past met haar 26cm in elke rugzak en kan dus overal mee naar toe genomen worden.

 


Het klinkt allemaal goed, maar kan Lily ook iets niet?

Lily is een redelijk cool apparaatje. Maar zoals elk apparaat kan ze ook dingen niet. Lily heeft 1 interne batterij, deze kan niet vervangen worden. Je kunt dus niet 5 opgeladen batterijen meenemen om vervolgens de hele middag met Lily te vliegen. Je zult het moeten doen met de 20 minuten vliegtijd. De batterij van Lily is binnen 2 uur volledig opgeladen.Lily-plus-tracker

Lily is helaas niet slim genoeg om obstakels te ontwijken. Als je niet tijdig ingrijpt zal Lily als een trouwe hond gewoon tegen de boom vliegen om jouw proberen te volgen. Over het algemeen zal dat wel meevallen omdat je zelf immers ook om die boom heen zult moeten. Een ver uitstekende tak kan dus wel eens problemen opleveren.

Lily kan ook maar 1 persoon tegelijker in de gaten houden. Dit heeft natuurlijk te maken met de tracker. Wel kun je de tracker aan iemand anders geven zodat die persoon gevolgt wordt inplaats van jij zelf.

 


Wat kost Lily?

Lily is geen goedkoop apparaat, de pre-order prijs is nu $499 USD. Na 15 juni 2015 wordt deze prijs radicaal verhoogt naar $999 USD. Dus wil je er eentje aanschaffen wees er dan snel bij! Helaas kan je Lily pas vanaf februari 2016 gebruiken. Lily en haar zussen worden pas in februari 2016 op de markt gebracht.

Wil je meer weten over Lily de Drone? Bekijk dan de website van Lily: LILY.camera