DE wintersporttrip : Heliboarden!

Blog | DE wintersporttrip : Heliboarden!

Is dat wat ik denk dat het is ? Ja inderdaad, Helikopter + snowboarden = Enjoy Backcountry ! In Amerika en Canada is dit al een paar jaar aan de gang maar kost al gauw een hele berg geld vanwege de afstand. Het zou pas echt vet zijn als een soort gelijke vakantie / trip ook in Europa mogelijk is, niet alleen scheelt dit een berg aan geld het is ook nog eens in “bekend” gebied. Dat laatste is nu mogelijk via o.a. Ripstar. Plaatsen als : Valgrisenche [Italie] Riksgränsen [Sweden] maar ook iets verder van huis, Kamchatka [Rusland] waar in 2011 nog een flinke vulkaanuitbarsting is geweest, zijn één van de gebieden waar heliboarden en snowboarding in dik diep sneeuw [back-country] mogelijk wordt gemaakt.

Het klinkt allemaal een beetje als in een film, helikopter in, vliegen naar een mooi besneeuwde spot midden in de wildernis en met een kleine groep mensen in het verse dikke sneeuw hikken en boarden. Met een groepje van maximaal 8 mensen en een professionele gids maak je de afdaling ver weg van de drukke geprepareerde pistes. Snel flitsend in een dik vers pak sneeuw langs de bomen en rotsen diep in de wildernis. Voor the Rich and Famous zou je denken, niets is minder waar.

Uitrusting en Ervaring

Vanzelfsprekend moet je natuurlijk wel wat off-piste ervaring hebben en je snowboard goed onder controle hebben. Je wilt natuurlijk niet tegen de eerste beste boom knallen en je reisgenoten vragen om je eruit te vissen. Een goeie conditie is natuurlijk ook geen overbodige luxe. Hellingen van <35 graden moeten geen probleem zijn.

Wanneer je een eigen snowboard hebt is dit natuurlijk alleen maar een voordeel. Ook als je geen eigen spullen hebt kun je mee op deze trip, de spullen worden beschikbaar gesteld door ripstar, natuurlijk wel tegen een daarvoor bestemt tarief. Maar alleen met een piste-uitrusting kom je er niet, voor de trip is wel iets meer benodigd dan je Board, warme jas en een zonnebril. Wat je nodig hebt is een zogenaamde “freeride-uitrusting”, deze uitrusting bestaat uit een aantal belangrijke items : lawinepieper, een schep en een sonde. Ook de “Freeride-uitrusting” staat voor je klaar en is beschikbaar voor een paar tientjes, mocht je deze spullen zelf niet in huis hebben.

Bescherming, in de vorm van een Helm, body-protector is aan te raden. Je zal maar net die ene boze rots of te brede boom tegen komen zonder bescherming. Oops!

Freeride uitrusting

 

Vervoer en verblijf

Het vervoer is iets wat niet voor je wordt geregeld, je zal geheel met eigen vervoer naar je bestemming moeten komen. Je hoeft niet helemaal zielig en alleen te reizen naar je bestemming, via het facebook forum wordt vaak een carpool actie geregeld met de personen die dezelfde trip maken als jij. Eenmaal het vervoer geregeld verblijf je in een goed hotel, afhankelijk van de trip die je kiest, en ben je voorzien van alle gemakken en een goede nachtrust voor een van je vetste trips ooit.

De prijzen voor deze trip zijn goed te doen en vallen op zich mee. De prijs per trip varieert tussen € 1.550 – € 5.000 en is (vaak) inclusief verblijf, skipas, helikopter en gids. Gegarandeerd een fantastisch avontuur.

Voor meer informatie : ripstar.nl

Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.