Help! Mijn website is gecrasht en ik heb geen back-up

How to | Help! Mijn website is gecrasht en ik heb geen back-up

Onlangs was mijn hosting provider, UnthinkableHosting.net hem gesmeerd en had mij achter gelaten zonder actuele data van mijn Website. Lichtelijk in toestand van paniek. Maar uit eindelijk is het mijn eigen schuld. Geen back-up gemaakt. Dom Dom Dom. 

Gelukkig had ik nog wel een back-up van een paar maanden terug, maar niets recent. Wat doe je dan in z’n situatie? Na wat zoeken op internet heb ik een aantal ideeën op gedaan en heb ik 95% van mijn missende data terug kunnen halen van het internet. Een van die ideeën waren :


Neem contact met je hosting provider

In de meeste gevallen is je hosting provider de eerste optie om je data terug te krijgen. Vaak hebben maken zij dagelijks een back-up van alle data op hun systeem. Al dan niet tegen betaling, vaak gratis, kunnen zij je data terugplaatsen op jouw webruimte.


Cache search

Probeer je data uit de Cache van Yahoo, Google of Bing te halen. Let op, deze data verdwijnt na een tijd dus wees er snel bij!  Weg is weg. Zoek doelgericht door deze syntax te gebruiken :  ‘ site:dannybood.nl ‘  of  ‘ Cache:dannybood.nl ‘ en dan natuurlijk jouw sitenaam in plaats van de mijne, zonder quotes.


Recovermywebsite.com

De website Recovermywebsite.com heeft mij niet gebracht wat ik hoopte maar wellicht dat het jou wel helpt om je data terug te krijgen. Of deze site ook daadwerkelijk doet wat het zegt te doen, heb ik niet kunnen verifiëren.


Waybackmachine

Gebruik eventueel speciale Cache zoekmachines voor het beste bereik, zoals web.archive.org.  In sommige gevallen is ‘WayBackMachine’ een uitermate goede oplossing. De ‘WayBackMachine’ heeft in sommige gevallen al eens een kopie gemaakt van jouw website, zonder dat je het weet, en stelt je nu in staat om jouw website uit het verleden nog eens te bekijken. In mijn geval heeft Waybackmachine verschillende keren in 2013 en 2014 een kopie gemaakt. Hierdoor heb ik de laatste beetjes van mijn data kunnen terughalen.

De gouden regel blijft natuurlijk : Maak ALTIJD een Back-up!

wayback-machine-history-internet


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.