Zelf beltonen maken voor iphone met iTunes

How to | Zelf beltonen maken voor iphone met iTunes

Ik heb het er wel eens vaker overgehad, die irritanten standaard beltonen op je iPhone en het gebrek aan leuke goede tonen. Dus uit noodzaak geboren ga je zelf beltonen maken. Er zijn hier verschillende app’s voor, voor zowel Windows als op de Mac (geen ervaringen met andere OS). Maar waarom zou je een programma kopen en installeren terwijl je ook zelf op een vrij simpele manier je eigen beltonen kan maken via iTunes? Hoe werkt het en wat moet je doen? Dat ga ik je hier nu stap voor stap uit leggen.


Zelf beltonen maken met iTunes

 

Stap 1

Kies een liedje uit je iTunes bibliotheek waarvan jij een beltoon wilt maken.

In het voorbeeld hieronder maak ik een beltoon van “Negen tot vijf” van “Sef”. Zodra je een leuk deuntje hebt gevonden kunnen we aan de slag.

Kies zoals hieronder aangegeven “Toon Info“.

itunes11_tooninfo

Er komt dan een nieuw scherm naar voren met informatie over het nummer. Wij zoek het tabblad, “Opties”.


Stap 2

In dit tabblad gaan we de looptijd aanpassen. Met looptijd bedoel ik, een deel van een nummer waar je een beltoon van wilt maken.

Helaas is het niet mogelijk om deze langer als 30 seconden te maken. In het voorbeeld kies ik de eerste 30 seconden van het nummer. Je kan hier natuurlijk ook ergens halverwege beginnen, zolang je maar die 30 seconden regel gebruikt.

Wanneer je klaar bent druk je op “OK“.

itunes11_nummerinfo


Stap 3

Nu hebben we bepaald van welk deel van het nummer je een beltoon wilt maken. Als je het nummer afspeelt dan zal je zien dat deze begint waar jij net de looptijd van hebt ingesteld. Zo kan je nog even fijn controleren of dit is wat je wilt. Als je er uit bent dan gaan we een AAC bestand aanmaken, dit doe je als volgt.

itunes11_maakaacaan

Na dat je hebt gedrukt op “Maak versie voor AAC aan” zal iTunes even nodig hebben om een 2de bestand aan te maken. Er wordt een geluidje afgespeeld zodra de opdracht is voltooid. Je ziet nu 2 dezelfde nummers, 1 die een paar minuten duurt en 1 met een korte tijd, zoals in mijn voorbeeld 0:29 seconden.

itunes11_aac

 

Nu gaan we het AAC bestand dat wij hebben gemaakt opzoeken op je computer. Dit doen we door te drukken op “Toon in finder” Of  sleep het dubbele bestand naar je bureaublad. (voor windows gebrukers heet “Toon in finder” iets anders, maar staat wel op dezelfde positie in het menu)

itunes11_tooninfinder

 

Zodra je het bestand hebt gevonden of gekopieerd naar je bureaublad gaan we het het bestand, wat nu nog een .m4a als extensie gebruikt herhoemen naar .m4r . Let op dat je alleen de extensie hernoemt en niet het bestand zelf, anders herkend iTunes het niet als beltoon. Open het zojuist hernoemde betand. Dit bestand zal nu automatisch worden toegevoegd aan je iTunes in sectie “Tonen“.

itunes11_tonen


Stap 4

Synchroniseer! en de beltoon staat op je iPhone ! Kom je er niet uit? Lees dan hier verder.

Beltonen op Iphone


Stap 5

Maak de stappen van bij stap 2 weer ongedaan op het originele nummer. Anders hoor je altijd alleen die paar seconden die je hebt geselecteerd ipv het hele nummer. Als je de selecties bij begin en eind -tijd weghaalt is alles weer zoals het was.


Een Reactie

  1. Onwijs bedankt, het is eigenlijk best wel makkelijk.

Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.