How to | Schermafbeeldingen maken op de Mac

Bij een Windows computer zit er een kopje voor op je toetsenbord, bij een Mac is dat al iets ingewikkelder. Hoe doe je dat nou ? Schermafdruk (“Printscreen”) op je Mac Je kan onder Mac OS X een schermafbeelding maken met de toets combinatie :


Schermafbeelding opslaan op bureaublad:

Shift ⇧ + cmd ⌘ + 3

Nadat het schermafbeelding is gemaakt, hoor je een “flits-geluid” en word je schermafbeelding  automatisch op je desktop opgeslagen vermeld met datum en tijd.


Deel van je scherm opslaan als schermafbeelding:

Shift ⇧ + cmd ⌘ + 4

Nadat je deze toetsencombinatie hebt gebruikt, komt er een cursor in beeld, selecteer hiermee je gebeid en druk op de spatiebalk. Nadat het schermafbeelding is gemaakt, hoor je een “flits-geluid” en word je schermafbeelding  automatisch op je desktop opgeslagen vermeld met datum en tijd.


Schermafbeelding opslaan in  het geheugen:

ctrl + cmd ⌘ + shift ⇧ + 3

Door CTRL als extra toets te gebruiken bij het maken van een schermafbeelding wordt deze niet naar je bureablad gekopieerd maar naar het klembord van je Mac.
Je kan hiervoor de bovenstaande toets combinaties gebruiken.


Deel van je scherm opslaan in het geheugen:

ctrl + cmd ⌘ + shift ⇧ + 4

Nadat je deze toetsencombinatie hebt gebruikt, komt er een cursor in beeld, selecteer hiermee je gebeid en druk op de spatiebalk. Nadat het schermafbeelding is gemaakt, hoor je een “flits-geluid”. Nu kun je direct je schermafbeelding plakken via ctrl + v in elk willekeurig programma.

 


Heb je nog opmerkingen of vragen? Je kunt ze in de box hieronder of op het forum kwijt.